Dostupni linkovi

RS: Usvojene nove mjere vezane za rad objekata


Prodavnica, Banja Luka
Prodavnica, Banja Luka

Republički štab za vanredne situacije u utorak u Banjaluci donio je Zaključak o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane korona virusom u Republici Srpskoj (RS), saopšteno je nakon sjednice štaba.

Mjere koje su donesene odnose se na rad objekata u RS-u, pa je tako omogućen rad u ograničenom vremenu trgovinama koje se bave prodajom bijele tehnike, vodomaterijala i sanitarija, građevinskog materijala, auto dijelova, dijelova za poljoprivredne mašine, elektromaterijala, keramike i boja i lakova.

Takođe, omogućen je i rad u ograničenom vremenu pijacama na veliko, malim pijacama, kao i stočnim pijacama u RS-u.

„Svi ovi subjekti dužni su organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u uputstvu „Instituta za javno zdravstvo RS“ za sprječavanje pojave i širenja korona virusa na radnom mjestu“, saopšteno je nakon sastanaka predsjednice RS-a Željke Cvijanović, premijera Radovana Viškovića, člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića i gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića.

Kao i do sada, u cilju prevencije širenja korona virusa na teritoriji RS-a do 13. aprila 2020. godine zabranjuju se sva javna okupljanja, ali i rad svim ugostiteljskim objektima, fitnes centrima, bazenima, fitnes i spa centrima, rad dječijim igraonicama, privatnim stomatološkim ambulantama, kladionicama, sportskim organizacijama, kao i kozmetičkim i frizerskim salonima.

XS
SM
MD
LG