Dostupni linkovi

Podgorica: Sportska dvorana postaje privremena bolnica


Bemax arena imaće 150 kreveta
Bemax arena imaće 150 kreveta

U Podgorici će u utorak, 31. marta, biti otvorena privremena bolnica za lakše pacijente oboljele od korona virusa. To je “Vijestima” potvrdio Ranko Lazović, rukovodilac Kriznog operativnog štaba za zdravstvo.

Lazović je saopštio da će bolnica biti otvorena u podgoričkoj Bemax areni.

Navijačka grupa Ultra Crna Gora u nedjelju je zajedno sa Vojskom Crne Gore osposobila tu arenu za smještaj 150 lakše oboljenih od korona virusa, saopšteno je na njihovoj Facebook stranici.

“Danas je naša podgorička ekipa zajedno sa Vojskom Crne Gore odradila prvu akciju otkad smo se stavili na raspolaganje držvi.Za dva sata 40 ultrasa – zajedno sa vojnicima – u potpunosti su osposobili Bemax arenu za smjestaj oko 150 onih kojima će to biti potrebno”, naveli su iz navijačke grupe Ultra Crna Gora.

Prema posljednim podacima Instituta za javno zdravlje u Crnoj Gori je 85 građana inficirano korona virusom, dok je pod nadzorom 6.278 osoba. Korona virus je registrovan u devet crnogorskih gradova od čega najviše u Tuzima i Podgorici.

U Kliničkom centru u Podgorici se liječi četrnaest pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona, koji izaziva bolest COVID- 19, od kojih troje u Jedinici intenzivnog liječenja Interne klinike.

XS
SM
MD
LG