Dostupni linkovi

COVID-19 odneo prvi ljudski život u Siriji


Više od milion raseljenih civila nalazi se u kampovima na granici sa Turskom
Više od milion raseljenih civila nalazi se u kampovima na granici sa Turskom

Prvi smrtni slučaj od korona virusa registrovan je u Siriji, saopštile su danas vlasti koje su uvele niz mera kako bi sprečile širenje ovog virusa.

Ministarstvo zdravlja je u saopštenju navelo da je jedna žena umrla po prijemu u bolnicu. "Posle analize se pokazalo da je ona imala korona virus", dodaje ministarstvo, ne pružajući više detalja.

Sirijske vlasti su usvojile niz mera u borbi protiv širenja korona virusa, uključujući uvođenje policijskog časa, zabrane putovanja po zemlji, zatvaranje škola i univerziteta do sredine aprila.

Međutim, podseća Frans pres, u zemlji razorenoj sukobima i u kojoj su uništene zdravstvene strukture, veoma je veliki strah od širenja virusa.

Istražitelji UN za Siriju upozoravaju da pandemija preti posebno raseljenima kojih ima oko 6,5 miliona i podsećaju da je više od milion civila u kampovima na granici sa Turskom.

Izaslanik UN za Siriju Geir Pedersen je pozvao na prekid vatre na čitavoj teritoriji Sirije kako bi se što bolje odgovorilo na pandemiju korona virusa.

XS
SM
MD
LG