Dostupni linkovi

Još jedna žrtva u Hrvatskoj, u samoizolaciji 542 zdravstvena djelatnika


Medicinsko osoblje pored šatora postavljenih ispred Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu
Medicinsko osoblje pored šatora postavljenih ispred Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu

U Hrvatskoj je od jutros, 28. marta, 22 novooboljelih i četvoro novoizliječena, a jedna osoba je preminula, izvijestio je na konferenciji za novinare Državnog stožera Civilne zaštite u 16 sati ministar zdravstva Vili Beroš.

Ukupan je broj oboljelih 657, ukupan broj izliječenih 49, a broj oboljelih unazad 24 sata je 71, što znači da je i dalje porast broja oboljelih linearan.

Preminuo je i peti oboljeli, muškarac srednje dobi s hipertenzijom - povišenim krvnim tlakom što je jedna od rizičnih skupina kod ove bolesti.

Nema novih bolesnika na respiratoru. Ministar Beroš izvijestio je da Hrvatska ima 462 stacionarna respiratora i oko 300 mobilnih, da su stigla četiri naručena i da se sljedeći tjedan očekuje još pet.

Također dodatnih 165 respiratora naručeno je preko sustava javne nabave Europske unije. Iako se sa sigurnošću ne može predvidjeti dimenzije epidemije, "postojeći broj respiratora bi i uz daleko veći faktor sigurnosti trebao daleko nadmašiti hrvatske potrebe", kazao je ministar zdravstva.

U samoizolaciji je 20.070 osoba, od toga 3135 bliskih kontakata. U samoizolaciji su 542 zdravstvena djelatnika, izvijestio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je da se usprkos lijepom vremenu, poštuju pravila socijalne distance kod pojsjete trgovina na tržnicama koje su od jutros ponovno otvorene. Generalno, većina se građana ponaša u skladu s uputama, kazao je

Za kršenje mjera samoizolacije prijavljeno je 4.290 osoba, a do sada je ustanovljeno 865 kršenja.

XS
SM
MD
LG