Dostupni linkovi

Bh. državljani iz Italije večeras stižu avionom u Sarajevo


Međunarodni aerodrom Sarajevo, fotoarhiv
Međunarodni aerodrom Sarajevo, fotoarhiv

U večernjim satima avion iz Italije, sa 50 bh. državljana, po planu slijeće na aerodrom u Sarajevu, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa Svevlad Hoffman, savjetnik direktora Granične policije Bosne i Hercegovine.

Naime, u određenim medijima pojavile su se informacije o otkazivanju leta, međutim iz Granične policije kažu da sve teče po planu.

"Nakon pregleda putnika i kontrole putnih isprava putnici će proći kontrolu nadležne sanitarne inspekcije", rečeno je za RSE iz Granične policije BiH.

FlyBosnia treba vratiti državljane Bosne i Hercegovine koje je pandemija koronavirusa zatekla u Italiji.

Podsjetimo, Federalni štab civilne zaštite donio odluku da se bh. državljani koji će doći letom iz Italije smjeste u Drugi, Četvrti i Sedmi paviljon studentskog naselja Bjelave, gđe će biti u karantinu narednih 14 dana.

Ministrica obrazovanja i kulture Republike Srpske Natalija Trivić potvrdila je da će maloljetne osobe, koje ulaze na prostor tog bh.entiteta u vrijeme pandemije korona virusa, imati posebne hotelske karantine i njihovo zdravstveno stanje biće praćeno 14 dana.

Kako je rekla, troje učenika, od njih 11 iz Republike Spske, koji su se u programu razmjene nalazili u inostranstvu, vratilo se kući.

„Učenici će biti smješteni u karantin zbog svih mjera koje se provode na suzbijanju korona virusa. Kontaktirali smo roditelje koji su saglasni sa ovim. Od poslijepodnevnih sati ili sutra učenici srednjih škola bit će smješteni u hotel „Topeks“ u Istočnom Sarajevu“, naglasila je Trivić.

XS
SM
MD
LG