Dostupni linkovi

Mugoša: Epidemiološka situacija u Crnoj Gori jako ozbiljna


Jedini način da se sa virusom izborimo je da se očuva socijalna distanca: Boban Mugoša
Jedini način da se sa virusom izborimo je da se očuva socijalna distanca: Boban Mugoša

Direktor Instituta za Javno zdravlje Boban Mugoša ocijenio je u petak, 27. marta da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori alarmantna jer i dalje raste broj inficiranih korona virusom.

„Jedini način da se sa virusom izborimo je da se očuva socijalna distanca, da ljudi ostanu kući i da nema fizičkog kontakta“, kazao je.

Mugoša je u intervjuu za prcentar.me, kazao da je situacija jako ozbiljna i da su zdravstvene vlasti preduzele sve što su mogle da ne bi došlo do širenja infekcije i da je sada na građanima da poštuju mjere nadležnih kako ne bi došlo do pritiska na zdravstveni sistem.

„A sada u Crnoj Gori imamo 70 osoba kod kojih je potvrđen korona virus. Ako bi primijenili svjetsku statistiku da na svakog od ovih 70 ide 90 kontakata, koji mogu da obole, dolazimo do grdne računice. Srećom, u Crnoj Gori se pokazuje da su samo pojedinici imali veliki broj kontakata, a ostali nijesu, jer su odmah poslušali šta je rečeno”, kazao je Mugoša i izrazio nadu da će u dogledno vrijeme Crna Gora uspjeti da drži pod kontrolom epidemiju.

Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6.258 osoba.

Prema poslednjim podacima, najviše inficiranih je u Tuzima i Podgorici po 27 a najmanje u Andrijevici Danilovgradu po jedna osoba.

Isporuka lijekova za stanovnike Tuzi
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00


Iz Klinčkog centra Crne Gore (KCCG) ranije je saopšteno da se 14 osoba liječi u toj ustanovi i da su svi stabilnog zdravstvenog stanja.

Do sada je u Crnoj Gori jedna osoba preminula od posljedica korona virusa.

* Pratite Blog RSE o pandemiji u svetu i regiji

XS
SM
MD
LG