Dostupni linkovi

Ambasada Srbije u CG: Respiratori nisu konfiskovani


Srbija nikada nije konfiskovala respiratore za Crnu Goru, niti je ta, ili bilo koja druga takva roba oduzeta na granici, saopšteno je iz Ambasade Srbije u Podgorici.

Prethodno je Amer Ramusović, portparol Fonda za zdravstveno osiguranje (FZD) Crne Gore izjavio za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je ova institucija naručila pet respiratora od predstavnika švedskog proizvođača koji ima sjedište u Srbiji. Po njegovim riječima, Srbija je zadržala tri uređaja, dok su dva ranije su stigla u Crnu Goru preko Hrvatske.

U reagovanju Amasade navodi se da je stavljanje, kako se navodi, “takvih neistinitih i netačnih navoda na naslovnu stranu” i dovođenjem u vezi sa tim rast broja obolelih „naneta velika šteta istini, Srbiji, svim njenim građanima i njenoj Ambasadi u Crnoj Gori“.

Ambasada, kako su naveli, ni diplomatskim ni bilo kojim putem nije bila obaveštena od Crne Gore o tom pitanju.

„Fond za zdravstveno osiguranje Srbije je po zakonitoj proceduri i ugovoru, pomenute respiratore kupio od firme Medical Invovation, i nisu imali nikakva saznanja o bilo kakvom drugom poslovnom aranžmanu sa Crnom Gorom“, naglasili su iz Ambasade.

Dodaje je se da je o svemu Ambasadu detaljno upoznala Uprava carina Srbije, kao i Crnogorska kompanija Farmont iz Danilovgrada.

„Još jednom pozivamo sve medije da u ovako osetljivom trenutku sve informacije dodatno provere i odgovorno postupaju sa svim podacima, a naročito onim koje se tiče osnovnog ljudskog prava na život i njegovo zdravlje“, saopšteno je iz Ambasade Srbije u Podgorici.

XS
SM
MD
LG