Dostupni linkovi

Vlada RS odlaže naplatu poreza privrednicima


Sastanak zvaničnika RS, ilustrativa fotografija
Sastanak zvaničnika RS, ilustrativa fotografija

U saopštenju iz Vlade Republike Srpske navodi se da se obaveze po osnovu poreza na dobit, naknade za unapređenje opštekorisnih funkcija šuma i protivpožarne naknade po godišnjoj poreskoj prijavi za 2019. godinu, koje dospijevaju za plaćanje do 31. marta, privremeno odgađaju do 30. juna ove godine.

˝Obaveza po osnovu poreza na dohodak po godišnjoj poreskoj prijavi za porez na dohodak za 2019. godinu, koja dospijeva za plaćanje 31. marta, takođe se privremeno odgađa do 30. juna.˝, saopšteno je iz Vlade

Iz Vlade su naveli da se odgađanje ovih plaćanja odnosina privredne subjekte, pravna lica i preduzetnike koji usljed mjera na sprečavanju širenja virusa korona imaju poteškoće u poslovanju o čemu privredni subjekti podnose pismenu izjavu Poreskoj upravi sa opisom poteškoća u poslovanju.

˝Ove obaveze privredni subjekti će plaćati u ratama do kraja ove godine. Za sprovođenje ove odluke zadužuju se Ministarstvo finansija i Poreska uprava, a Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u 'Službenom glasniku Republike Srpske'.˝ navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG