Dostupni linkovi

Majka i beba u Bijeljini nisu pozitivne na korona virus


Bolničke fotografije novorođene bebe i ljekarskog tima, 25 mart 2020.
Bolničke fotografije novorođene bebe i ljekarskog tima, 25 mart 2020.

Rezultat testa na virus korona za prvu bebu koja je rođena u karantinu bijeljinske operacione sale i njenu majku je negativan, saopšteno je u četvrtak iz Bolnice "Sveti vračevi" iz Bijeljine, na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine (BiH).

U saopštenju je navodeno da je negativan rezultat testa na virus korona i za dvije ženske osobe, starije životne dobi, koje su bile smještene u bolnički karantin, ali one ostaju u bolničkom karantinu iz preventivnih razloga.

Gradska uprava Grada Bijeljina uplatila je 50.000 konvertibilnih maraka ( 25 000 eura) i na taj način se pridružila akciji "Respirator za Srpsku" koju je pokrenuo bijeljinski privrednik i vlasnik kompanija "Elvako Metpro" i "Tehnički Remont Bratunac" Slaven Ristić.

Pored iznosa izdvojenog za kupovinu respiratora, odmah po pojavi opasnosti od širenja zaraze virusom korona, Gradska uprava je za potrebe opremanja karantina pri Bolnici "Sveti Vračevi", izdvojila gotovo 10.000 KM (5000 eura).

BLOG UŽIVIO O KORONA VIRUSU

Akciji se pridružio i Rotari klub Bijeljina, koji je od svojih članova prikupio iznos od 50.000 KM (25 000 eura) i tako obezbjedio sredstva za nabavku jednog respiratora za potrebe Opšte bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini. Donirana sredstava su uplaćena na račun Crvenog krsta putem koga idu sve uplate za ovu humanitarnu akciju.

Iz Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Bijeljina saopšteno je da su do 31. marta obustavljene posjete zatvorenicima radi prevencije širenja virusa korona.

"Na osnovu naredbe ministra pravde Republike Srpske obustava posjeta traje od 11. do 31. marta s ciljem preventivnog djelovanja i sprečavanja pojave i širenja virusa korona u kazneno-popravnim ustanovama Republike Srpske", ističu iz KPZ-a Bijeljina.

Radi predostrožnosti, obustavljeni su i svi radovi na izgradnji novog zatvora u Bijeljini koji bi, prema ranijim najavama i realizaciji rada, trebalo da bude završen u avgustu.

XS
SM
MD
LG