Dostupni linkovi

U Kini bez novih lokalno zaraženih, 67 uvezenih slučajeva


Stanovnici Pekinfa u tržnom centru 25. marta 2020.
Stanovnici Pekinfa u tržnom centru 25. marta 2020.

U Kini nije zabeležen ni jedan novi slučaj lokalno zaraženih korona virusom, ali sanitarne vlasti su navele da ima 67 novozaraženih uvezenih slučajeva.

Šest osoba je umrlo, od kojih pet u Vuhanu, mestu gde se pojavila epidemija, pokazuje zvanični bilans za prethodna 24 časa, prenosi agencija Frans Pres.

Zemlji gde je svetska pandemija počela u decembru sada je prioritet da izbegne da se bolest izazvana korona virusom KOVID-19 vrati na njenu teritoriju iz inostranstva. Zbog toga svako ko se vraća u Kinu mora da ide u karantin 14 dana, bez obzira iz koje zemlje dolazi.

U Pekingu karantin mora da bude sproveden u posebnim mestima specijalno odredjenim za one koji su tek došli.

Pet stvari koje treba znati o mitovima o virusu korona
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

Ukupno je 541 slučaj takozvanih uvezenih zaraza zabeležen u Kini, navelo je Ministarstvo zdravlja u vreme kada izgleda da je zemlja uglavnom savladala epidemiju.

Kao znak tog poboljšanja posle dva meseca blokade zbog korona virusa provincija Hubej, čiji je Vuhan glavni grad, počela je od juče da otvara svoja vrata zatvorena od kraja januara.

Provincija Hubej od 50 miliona stanovnika najteže je pogodjena epidemijom od koje je u Kini umrlo 3.300 ljudi a više od 80.000 je zaraženo.

Neki aerodromi i železničke stanice u toj provinciji su ponovo otvoreni. Medjutim škole za sada ostaju zatvorene.

Poslednje restrikcije u saobraćaju biće ukinute u petak 27. marta u Hubeju, osim u Vuhanu gde se, kako je saopšteno, čeka do 8. aprila.

XS
SM
MD
LG