Dostupni linkovi

Izjava članova Predsjedništva BiH: Da se građani pridržavaju svih mjera


Slijeva nadesno: Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović, Sarajevo, fotoarhiv
Slijeva nadesno: Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović, Sarajevo, fotoarhiv

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine uputilo je zajedničku izjavu građanima u kojoj, između ostalog, poziva na poštivanje mjera izolacije kako bi borba sa korona virusom bila što bezbolnija.

"Svjesni da se svaka država suočava sa problemima izazvanim pandemijom, mi kao Predsjedništvo BiH, i svaki od nas pojedinačno, na međunarodnom planu poduzimamo sve što je potrebno da obezbijedimo pomoć ili kupovinu neophodne medicinske opreme kojom bi se ojačao naš zdravstveni sistem. Na tome rade i drugi nivoi vlasti i institucije" stoji, između ostalog, u zajedničkoj izjavi članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo upozorava da kriza u Bosni i Hercegovini izazvana pandemijom još nije dostigla vrhunac.

"Svi nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini poduzeli su i poduzimaju sve što je neophodno u cilju da se sačuvaju životi i zdravlje ljudi. To je prioritet svih prioriteta. Paralelno se poduzimaju koraci kako bi se ublažio neminovni ekonomski udar. Vlade na svim nivoima, zdravstveni radnici, policajci, vojnici, inspektori, ljudi angažirani u civilnoj zaštiti i svi drugi, ulažu ogromne napore kako bi se zaustavilo širenje korona virusa", navodi se u izjavi tročlanog Predsjedništva i poručuje da napori neće dati rezultat ukoliko se naredbe, mjere i preporuke ne budu u potpunosti poštovale i ukoliko svaki čovjek ne pokaže vlastitu odgovornost. I prema sebi, i prema članovima svoje porodice, i prema drugim ljudima.

Zato su članovi Predsjedništva BiH pozvali građane da se striktno pridržavaju svih propisanih naredbi, mjera i preporuka, jer je to jedini način da se izbore sa izazovima sa kojima se suočavaju.

"Pozivamo vas da imate povjerenje u institucije sistema, da pratite njihove naredbe i upute i pridržavate se propisanih mjera. Sačuvajmo živote i zdravlje. Pokažimo odgovornost, solidarnost i zajedništvo, jer je to uslov da savladamo izazov s kojim smo suočeni", navodi se u zajedničkoj izjavi članova Predsjedništva BiH.

XS
SM
MD
LG