Dostupni linkovi

RS izdvaja sredstva za kupovinu maski za penzionere


Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske
Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske

U kabinetu predsjednice Republike Srpske (RS) Željke Cvijanović za Radio Slobodna Evropa (RSE) rečeno je da predsjednica tog bh. entiteta iz budžeta predsjednika RS-a izdvojila 100.000 KM (oko 50 hiljada eura), koji će biti dodjeljen Crvenom krstu i Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja RS-a.

Kako je rečeno u kabinetu, sredstva će biti iskorištena za nabavku oko 95.000 maski za višekratnu upotrebu, a namjenjene su penzionerima u Republici Srpskoj.


"Obzirom da su naši najstariji stanovnici pod zabranom kretanja, a da se traže modaliteti za podjelu penzija, a moguće i za kretanje u ograničeno vrijeme, biće neophodno da budu zaštićeni“, naglašavaju iz kabineta predsjednice Republike Srpske, te dodaju da će narednih dana biti izdvojen i novac za nabavku sredstava za dezinfekciju za najugroženije penzionere.

Distribuciju maski i sredstava za dezinfekciju vršiće volonteri Crvenog krsta.

Ministartvo saobraćaja veza Republike Srpske je saopštenjem za javnost obavjestilo vazače da moraju imati obrazac izjave za ulazak u Italiju.

Naime, vozači koji obavljaju prevoz putnika i robe za prevoznike registrovane van teritorije Italije od srijede 25. marta moraju posjedovati obrazac izjave, koji treba biti popunjen prije ulaska na italijansku teritoriju, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske.

XS
SM
MD
LG