Dostupni linkovi

Četvrta žrtva korona virusa u Srbiji


Zdravstveni radnik proverava temperaturu osobe koja ulazi u Srbiju, 15. mart 2020.
Zdravstveni radnik proverava temperaturu osobe koja ulazi u Srbiju, 15. mart 2020.

Šezdesetogodišnja žena preminula je u Nišu u utorak popodne od posledica korona virusa i to je četvrta žrtva korona virusa u Srbiji.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar je za Radio-televiziju Srbije rekao da je preminula bila "dugogodišnji neregulisani dijabetičar" i da je bila na respiratoru od 21. marta.

"Težak oblik, borili su se lekari, ali na žalost nisu uspeli da pomognu", rekao je Lončar koji je ponovo apelovao na sve građane da se pridržavaju propisanih mera.

Do sada je u Srbiji registrovano preko 300 slučajeva obolelih od korona virusa.

Na KCV 14 pacijenata

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (КCV) trenutno se leči 14 pacijenta obolelih od korona virusa, izjavila je u sredu (25. marta) direktorka tog centra Edita Stokić.

Ona je dodala da su četiri pacijenta u teškom opštem stanju i da se nalaze na mehaničkoj ventilaciji, a kod jednog od njih primenjen je i postupak hemodijalize.

Stokićeva je podsetila i da je juče, posle lečenja na Klinici za infektivne bolesti КCV, otpuštena najmlađa pacijentkinja lečena od korona virusa u toj instituciji. Prema njenim rečima, pacijentkinja je upućena na dalje kućno lečenje uz mere izolacije i nadzor od strane infektologa.​

XS
SM
MD
LG