Dostupni linkovi

Francuska i Nemačka pozivaju DSK da odustane od glasanja o nepoverenju Kurtiju


Premijer Kosova Aljbin Kurti
Premijer Kosova Aljbin Kurti

Ambasadori Nemačke i Francuske uputili su zajednički demarš Demokratskom savezu Kosova (DSK), manjoj stranci vladajuće koalicije na Kosovu, kojim je pozivaju da odustane od izglasavanja nepoverenja Vladi Aljbina Kurtija (Albin Kurti).

“Pozivamo DSK da preispita odluku o izglasavanju nepoverenja i gradi poverenje i stabilnu vlast u cilju suočavanja sa budućim izazovima”, stoji u pozivu koji je nemački ambasador na Kosovu Kristijan Held (Christian Heldt) objavio na tviteru.

Precizira se još da je inicijativa o izglasavanju nepoverenja izazvala zabrinutost na obe strane u Parizu i Berlinu, i podvlači da ove dve evropske države ostaju na “strani naroda Kosova”.

DSK je predala Skupštini zahtev za izglasavanje nepoverenja Vladi Kosova, čiji je izbor podržala na glasanju u Parlamentu 3. februara. Sa premijerom Kurtijem razilaze se, između ostalog, po pitanju odnosa prema pitanju pandemije korona virusa.

Predsedništvo Skupštine Kosova odlučilo je da se sednica za glasanje nepoverenja Vlade Kosova na zahtev vladajućeg Demokratskog saveza Kosova održi u sredu (25. marta), saopštio je medijima šef parlamentarne grupe Pokreta Samoopredeljenje Redžep Seljimi (Rexhep Selimi).

XS
SM
MD
LG