Dostupni linkovi

MUP RS o izuzecima za kretanje tokom noći


Banjaluka
Banjaluka

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske saopštilo je danas da potvrde o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada u vrijeme propisanog ograničenja od 20.00 do 5.00 časova koje izdaju poslodavci važe do 30. marta.

"U potvrdi poslodavca moraju biti navedeni lični podaci/ime i prezime i jedinstveni matični broj/ radnika za kojeg poslodavac kaže da mu je neophodno njegovo kretanje zbog nesmetanog obavljanja procesa rada. Poslodavac mora potpisati i ovjeriti potvrdu. Lice na čije ime je izdata potvrda mora imati i važeći identifikacioni dokument", navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a ističu da su od zabrane kretanja u vrijeme policijskog časa izuzeta i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

˝MUP izdaje potvrdu o potrebi kretanja licima koja nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici, iskazajući potrebu za nesmetanim kretanjem kao što su lica starija od 65 godina koja se brinu o starim licima, licima sa posebnim potrebama i slično.˝, naovdi se u saopštenju

Iz entitetskog MUP-a podsjećaju da se zabrana kretanja ne odnosi se na zdravstvene radnike koji su na zadatku, lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnike MUP-a koji su na zadatku, te druge pripadnike agencija za provođenje zakona i organizacija koji vrše javna ovlašćenja, koji su na zadatku.

Podsjećamo da je Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske u subotu 21. marta donio odluku kojom je zabranjeno kretanje licima sa navršenih 65 godina života i starijim, te svim licima na javnim površinama od 20.00 do 5.00 časova.

XS
SM
MD
LG