Dostupni linkovi

Republika Srpska uvodi policijski čas


Park u Banjaluci, fotoarhiv
Park u Banjaluci, fotoarhiv

Republički štab za vanrednu situaciju Republike Srpske donio je zaključak o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji ovog entiteta zbog virusa korona, rekao je nakon sjednice štaba, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

"Naredjuje se zabrana kretanje lica straijih od 65 i više navršenih godina života. Zabranjuje se i svim licima kretanje na javnim površinama u vremenu od 20:00 časova do 05:00 časova. Zabrana se ne odnosi na zdravstvene radnike koji su na zadatku, lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), na druge pripadnike agencija za praćenje i sprovođenje Zakona i agencije koje vrše javna ovlaštenja. Takođe ne odnosi se na lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebama kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada te na lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje", istakao je Višković.

Donesen je i zaključak za zabranu okupljanja u vjerskim objektima kojim se preporučuje crkvama i vjerskim zajednicama da bogosluženje obavljaju na način koji ne ugrožava sprečavanje širenje epidemije.

Zaključci Republičkog štaba za vandredne situacije stupaju na snagu odmah a biće na snazi do 30. marta.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

U Banjaluci je ranije danas održan sastanak najviših zvaničnika Republike Srpske povodom epidemiološke situacije u ovom entitetu.

Iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske saopšteno je da je na sastanku data preporuka Republičkom štabu za vanredne situacije da donese odluku o zabrani kretanja za sve građane, od 20 časova uveče do pet časova ujutro, na cijeloj teritoriji Republike Srpske.

Na sastanku su analizirane dosadašnje mjere u borbi protiv virusa korona, te razmatrane mjere koje će biti preduzimane u narednim danima.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.

Naredni sastanak biće održan u nedjelju 22. marta, s početkom u 12 časova, u kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

Pet stvari koje treba da znate o korona virusu i maskama
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

XS
SM
MD
LG