Dostupni linkovi

Prva žrtva korona virusa u Crnoj Gori


Klinika za infektivne bolesti u Podgorici, 18. mart 2020.
Klinika za infektivne bolesti u Podgorici, 18. mart 2020.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković saopšto je večeras da je u Crnoj Gori registrovan prvi smrtni slučaj o korona virusa.

Radi se o 65-godišnjem Z.P. iz Herceg Novog koji je u subotu veče (21.03) primljen u Klinički centar sa hroničnim oboljenjem pluća.

Eraković je saopštio da je analizom utvrđeno da je ovaj pacijent imao Covid-19 i da je u pvoj polovini mjeseca boravio u Srbiji.

„U pitanju je državljanin Crne Gore, star 65 godina iz Herceg Novog. On je u ranim jutarnjim satima transportovan u Klinički centar Crne Gore i ubrzo nakon toga i preminuo. Sve mjere koje su u kratko vrijeme boravka u Kliničkom centru Crne Gore sprovedene, nažalost nijesu mogle da ostave neki bolji trag po liječenje ovog pacijenta“, kazao je Eraković.

Doda je da je osoblje Kliničkog centra preduzelo sve, koristilo zaštitnu opremu i sprovelo sve procedure koje su propisane po standardima za liječenje.

Direktor Kliničkog centra je još jednom upozorio na poštovanje svih preporuka i na potrebu shvatanja ozbiljnosti ovog virusa.

U Crnoj Gori je do sada registrovana 22 osoba zaražena korona virusom.

XS
SM
MD
LG