Dostupni linkovi

Vučić: Dvanaestočasovna zabrana kretanja u Srbiji


Prazne ulice Beograda, 19 mart 2020.
Prazne ulice Beograda, 19 mart 2020.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je oštrije mere u borbi protiv korona virusa koje će podrazumevati i dvanaestočasovnu zabranu kretanja u Srbiji.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će 21. marta uveče predložiti Vladi Srbije da zabrana kretanja umesto od 20 sati do pet sati, traje od 17 sati do pet sati ujutro.

"Naša disciplina očigledno nije na zavidnom nivou. Ovo je potrebno da bismo mogli da preživimo. Radimo ovo da zaštitimo živote. Molim vas da ostanete kod kuće", rekao je Vučić.

On je najavio oštrije mere ukoliko se građani ne budu pridržavali postojećih mera.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je registrovano 171 slučajeva oboljevanja od korona virusa, dok je jedna osoba do sada izgubila život.

Vlada Srbije je 21. marta pooštrila mere u pokušajima da suzbije širenje tog virusa i obustavila gradski prevoz na teritoriji Srbije.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Takođe, novim merema se zabranjuje rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane i apoteka.

Mera zabrane boravka u svim parkovima i javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport stupa na snagu 21. marta od 20 sati.

Pooštrena je i zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru, pa tako u njemu ne može boraviti više od pet osoba.

XS
SM
MD
LG