Dostupni linkovi

Koodinaciono tijelo BiH: Iskoristite predsjednički i stranački autoritet i nabavite zaštitnu opremu


Iz Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spasavanje oglasili su se saopštenjem povodom pisma koje im je upućeno od strane predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

U saopštenju su poručili Džaferoviću da "umjesto kucanja na već otvorena vrata iskoristi predsjednički i stranački autoritet i hitno, kad već nije do sada, nabavi više hiljada pari zaštitnih rukavica, maski i dezinfekcionih sredstava i donira ih svim medijskim kućama u BiH i tako pokaže istinsku brigu za zdravlje njihovih zaposlenih".

U saopštenju iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara BiH ističu da su veoma zahvalni Džaferoviću na pismu da se "sve uradi na obezbjeđivanju što sigurnijih uslova za rad novinara", te ga podsjećaju da su krizni štabovi, od opštinskih, kantonalnih do entitetskog nivoa dali precizna uputstva za sve građane, a to se posljedično odnosi i na zaposlene u medijskim kućama.

"Koordinaciono tijelo je već preduzelo mjere na nivou BiH da se konferencije za novinare održavaju u holu Parlamentarne skupštine BiH gdje novinari mogu međusobno biti udaljeni po više metara ili ispred zgrade, tako da se te mjere već provode", naglašava se u saopštenju.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Predsjedništvo BiH zatražilo je od Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spasavanje, vlada i kriznih štabova na svim nivoima vlasti da nastave pravovremeno izvještavati javnost o svemu bitnom u vezi sa pandemijom virusa korona i mjerama koje se preduzimaju na njenom sprečavanju, ali je istaknuto i da je neophodno preduzeti sve mjere zaštite zaposlenih u medijskim kućama.

"Redovno informisanje javnosti od je posebnog značaja, ali je pri tome neophodno preduzeti sve mjere kako bi rad svih zvaničnika koji se obraćaju javnosti i svih novinara i drugih medijskih radnika bio bezbjedan", naveo je predsjedavajući Šefik Džaferović koji je u ime Predsjedništva BiH, uputio pismo Koordinacionom tijelu BiH za zaštitu i spasavanje i medijima.

Istaknuto je da je u novonastaloj situaciji potrebno preduzeti sve neophodne preventivne mjere na efikasnijoj zaštiti zaposlenih u medijskim kućama, koji zbog prirode posla i velikog broja kontakata sa drugim osobama spadaju u rizične grupe građana.

Od Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spasavanje traži se da svim kriznim štabovima i institucijama, kao i medijskim kućama, proslijede preporuku u kojoj će biti navedene neophodne mjere koje je potrebno preduzeti.

Vojske na granicama podižu šatorska naselja
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

XS
SM
MD
LG