Dostupni linkovi

Dodik najavio susret sa Vučićem, LSV traži karantin


Beograd tokom policijskog časa, 19 mart 2020.
Beograd tokom policijskog časa, 19 mart 2020.

Nakon što je Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorad Dodik najavio da će 22. marta otputovati u Beograd na sastanak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Nenad Čanak, upitao je zašto zakoni ne važe za Dodika.

"Kako može strani državljanin da uđe u Srbiju i ne ide u karantin nego šparta okolo i širi zarazu? Dve nedelje Morović, pa onda razgovori", dodao je Čanak na svojem Tviter nalogu 21. marta.

Milorad Dodik je najavio da bi tema razgovora sa Aleksandrom Vučićem trebalo da bude pomoć Srbije u medicinskoj opremi za bolnice u Republici Srpskoj, pre svega respiratora.

Prema njegovim rečima, RS bi trebalo da putem UNDP dobije 25.000 testova za koronavirus.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Dodik je, kako je prenela agencija Beta, kazao da je obećana i pomoć Turske BiH, da se razgovara i sa predstavnicima Kine, kao i Evropske unije kako bi BiH mogla da nabavi potrebnu medicinsku opremu.

Srpski član Predsedništva BiH je ponovo najavio mogućnost kontrole međuentitetske linije razgraničenje, navodeći da takva odluka ne bi imala političku pozadinu, niti je reč o nekoj secesionističkoj politici, već bi ta mera bila uvedena kako bi se zaštitilo zdravlje stanovništva RS.

U međuvremenu, iz Predsedništva Srbije je za agenciju Tanjug rečeno da će se Vučić i Dodik sastati 23. marta, a da će tema razgovora biti pomoć Srbije Republici Srpskoj u materijalima i opremi za borbu protiv korona virusa.

U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 59 slučajeva obolelih od korona virusa, dok je u Srbiji, prema poslednjim podacima, registrovano 149 slučajeva.

XS
SM
MD
LG