Dostupni linkovi

Tači: Čestitam Lajčaku, ali je njegov rad već osuđen na propast


Predsednik Kosova Hašim Tači
Predsednik Kosova Hašim Tači

Predsednik Kosova Hašim Tači oglasio se na svom Tviter nalogu povodom saglasnosti zemalja članica EU da Miroslav Lajčak bude specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine.

“Čestitam Miroslavu Lajčaku na izboru i poslu koji mu je poveren. Međutim, njegova misija neće uspeti jer je poznato da je on krivac što Slovačka ne priznaje nezavisnost Kosova i što je glasala protiv prijema Kosova u UNESCO”, napisao je Tači na Tviteru.

Podsetimo, zemlje članice Evropske unije (EU) su postigle političku saglasnost da odlazeći ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak bude imenovan za specijalnog predstavnika EU koji će se baviti dijalogom između Srbije i Kosova, saznaje Radio Slobodna Evropa (RSE) iz diplomatskih izvora.

Njegovo formalno imenovanje sada zavisi od nastalih okolnosti oko pandemije korona virusa u svetu.

Naime, Miroslav Lajčak je trebao da bude imenovan na narednom sastanku ministara inostranih poslova EU, koji je bio planiran za 23. mart. Međutim, nastala situacija i napori u suzbijanju korona virusa mogu uticati na procedure kako će zemlje članice EU glasati o Lajčakovom imenovanju, kao i na moguće odlaganje tog glasanja.

XS
SM
MD
LG