Dostupni linkovi

Norveška donirala pet miliona evra pomoći Srbiji


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa norveškim ambasadorom u Beogradu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa norveškim ambasadorom u Beogradu

Norveška je donirala pet miliona evra pomoći Srbiji u okviru borbe protiv korona virusa, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka u Beogradu sa ambasadorom Norveške Jernom Eugenom Jelstadom.

Ta skandinavska zemlja će pomoći i u nabavci dodatnih respiratora koji se koriste u lečenju najteže obolelih od korona virusa.

Trenutno se u Srbiji na respiratorima zbog korona virusa nalazi 9 osoba.

“Norveška je iskren prijatelj Srbije i želi da pomogne srpskom narodu iako se i sama sauočava sa najvećim izazovom do sada”, rekao je ambasador Norveške u Srbiji Jern Eugen Jelstad.

Vučić je zahvalio Norvešekoj, istakavši da je veoma značajno što su norveški prijatelji pronašli način da pomognu Srbiji.

"Hvala im za ljubav i pažnju koju pokazuju prema našem narodu. Nadamo se da će naši norveški prijatelji uspeti da nam obezbede 10 respiratora i to bi bio ogroman doprinos našem zdravstvenom sistemu", napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

Dodao je i da je sada najvažnije da budemo ujedinjeni kako bismo sačuvali što više života.

"Uveren sam da ćemo uz vašu pomoć i podršku uspeti da prebrodimo ovaj težak period i da pobedimo. Živelo srpsko-norveško prijateljstvo! Živela Srbija", poručio je Vučić.

XS
SM
MD
LG