Dostupni linkovi

Poduzetnici iz Hercegovine traže od države da im pomogne da prežive narednih šest meseci


U Bosni i Hercegovini se ekonomska kriza zbog korona virusa već oseća
U Bosni i Hercegovini se ekonomska kriza zbog korona virusa već oseća

Asocijacija poduzetnika Hercegovine još jednom je zatražila od domaćih vlasti donošenje konkretnih mjera kojima bi se pomoglo poduzetnicima u vrijeme krize izazvane pandemijom korona virusa.

"Svi trebaju uzeti u obzir kako se u vrijeme velike društvene prijetnje izazvane korona virusom, gospodarstvenici i stanovništvo u našoj zemlji samoorganiziraju, prepušteni su sami sebi, po ne zna se koji već put. S obzirom da se na ovu borbu pripremamo i provodimo više-manje sami, od vlasti tražimo da nam olakšaju makar preživljavanje za vrijeme i neposredno nakon ove virusne nepogode", priopćili su iz Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

Hercegovački poduzetnici predlažu plaćanje PDV-a po naplaćenoj fakturi, smanjenje trošarina/akciza za 50 posto te nesmetano korištenje usluga kao što su telefoni, električna energija, internet, komunalne usluge i slično, s odgodom plaćanja do prestanka stanja nesreće.

"Svjesni smo da samo zajedno možemo opstati. Da bismo spriječili masovna otpuštanja, treba nam svima osigurati minimalnu egzistenciju idućih šest mjeseci. Sami, bez pomoći izvršne vlasti, ovo nećemo moći izdržati", poručili su članovi Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

Također se predlaže uvođenje dohodak za sve uposlene u visini 500 maraka od 1. travnja, gdje bi privatnici preuzeli neto plaću, a država doprinose.

Ista mjera predlaže se i za sve proračunske korisnike od općinske do federalne razine.

XS
SM
MD
LG