Dostupni linkovi

Nakon online nastave u Republici Srpskoj završni ispiti


Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić
Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić

Školska godina u Republici Srpskoj će biti okončana, a učenici će, nakon pohađanja online nastave, polagati završne ispite, saopštila je ovo u petak entitetska ministarka prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Za osnovce, koji od prvog do devetog razreda već imaju nastavu putem Radio televizije Republike Srpske, od 23. marta, biće uvedena i predavanja iz fizičkog, muzičkog i likovnog, čime bi bili obuhvaćeni svi predmeti koje su učenici imali i u redovnom izvođenju nastave.

"Ovim se potvrdila važnost upotrebe novih tehnologija u obrazovnom sistemu. Važno je napomenti da će školska godina biti završena i zakonski nam se omogućava da učenici polažu ispite na kraju godine nakon učenja na daljinu", poručila je Trivić.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Od ponedeljka 23.marta u Republici Srpskoj počinje, navodi Trivić i online nastava za srednjoškolce.

"Odlučili smo se na ovaj korak da ne gubimo vrijeme, a naši učenici steknu znanja na koji god je to način definisano, u ovom slučaju zakonom. Nastava na daljinu nije dodatna nastava, već poseban oblik nastave definisan zakonom. Srednjoškolska online nastava će se izvoditi isključivo putem interneta, vjerovatno putem Gugl platforme ili skajpa, a od svakog direktora smo dobili modele kako će to raditi. Važno je da djeca od kuće rade zadatke. Učitelji, nastavnici i radno osobolje radiće sve od kuće. Najvažnije je da djeci pružimo mogućnost sticanja znanja", istakla je Trivić.

U Bosni i Hercegovini je trenutno zaražena 64 osoba korona virusom.

XS
SM
MD
LG