Dostupni linkovi

Guverner Kalifornije izdao naređenje stanovnicima da ostanu u kućama


Znak na autocesti: "Perite ruke, ostanite zdravi, izbjegavajte COVID-19", Dolina San Fernando u Los Angelesu, 15. mart 2020.
Znak na autocesti: "Perite ruke, ostanite zdravi, izbjegavajte COVID-19", Dolina San Fernando u Los Angelesu, 15. mart 2020.

Guverner Kalifornije Gavin Njusam izdao je noćas naređenje svim stanovnicima te američke države da ostanu u svojim kućama u borbi protiv širenja novog korona virusa.

Restrikcije kretanja proširene su na svih 40 miliona stanovnika Kalifornije, države sa najvećim brojem stanovnika u Americi, a one su do sada bile uvedene za polovinu te države.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Guverner je rekao da su restrikcije za svako kretanje van kuće koje nije neophodno potrebne da bi se kontrolisalo širenje korona virusa koji preti da ophrva zdravstveni sistem te države.

Njusam je ranije izdao upozorenje odnosno predviđanje da bi 56 odsto stanovnika Kalifornije moglo da se zarazi od virusa u narednih osam nedelja.

"Ovo je trenutak kada moramo donet teške odluke. Moramo uvideti realnost", rekao je guverner sinoć po lokalnom vremenu.

Kalifornija je među prvim američkim državama koja je uvela opšte restrikcije. Ranije ove nedelje država Nevada je izdala naređenje da sve poslovanje koje nije neophodno treba da se zatvori na 30 dana.

Prema naređenju stanovnici mogu da izađu iz kuće da kupe hranu ili lekove, prošetaju kućne ljubimce ili da vežbaju za razgibavanje ali je namera da se ograniče javna okupljanja i druženja.

Od virusa je umrlo 205 ljudi u SAD a više od 14.000 je zaraženo.

XS
SM
MD
LG