Dostupni linkovi

Nove mjere u FBiH, među njima i obustava javnog prevoza


Direktor Federalne uprave civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine Fahrudin Solak

Federalni štab civilne zaštite (FŠCŽ) nakon treće vanredne sjednice u četvrtak donio je novi set naredbi za građane Federacije BiH, saopštio je na konferenciji za novinare direktor Federalne uprave civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine Fahrudin Solak.

Naredbe Federalnog štaba civilne zaštite podrazumjeva obustavu javnog prevoza u Federaciji BiH, obustavu rada trgovinskih radnji, prijedlog naredbe o samoizolaciji i stavljanju pod nadzor i za vrijeme izdržavanje kazne, kao i prijedlog naredbe o trijažnim punktovima i ispunjavanju upitnika pri ulasku u zdravstvene institucije.

Ova naredba se ne odnosi na taxi prijevoznika uz obavezno provođenje mjera (maska, rukavice, naočale i redovnu dezinfekciju vozila).

Naredba o obustavi svih trgovinskih radnji u Federaciji BiH, ne odnosi se na prodavnice prehrambenih artikala, higijenskih artikla, ribarnice, apoteke, veterinarskih i medicinskih proizvoda, benzinske pumpe, poljoprivredne apoteke, kiosci, pekare, hemijske čistionice, prodavnice za prodaju ortopedskih i drugih pomagala, dječije opreme, hrane za životinje, prodavnice građevinsko, vodo i elektro materijala, supermarketi i veledrogerije.

Obustavlja se i rad pijaca, osim otvorenih pijačnih prostora uz osiguranje protoka kupaca uz distancu od 1,5 metar uz poštivanje svih ostalih mjera.

XS
SM
MD
LG