Dostupni linkovi

Vojska čuva karantine u Crnoj Gori


Vojnik u Crnoj Gori čuva ulaz u karantin u Podgorici
Vojnik u Crnoj Gori čuva ulaz u karantin u Podgorici

Pripadnici vojske Crne Gore su od 19. marta raspoređeni ispred karantina širom zemlje.

Tu odluku donio je Savjet za odbranu i bezbjednost Crne Gore, na telefonskoj sjednici 18. marta uveče.

Crnogorski vojnici čuvaju karantine koji se nalaze u zgradi jednog studentskog doma u Podgorici, u Policijskoj akademiji i Regionalnoj školi za državnu upravu u Danilovgradu i bivšoj vojnoj kasarni u okolini Ulcinja. Iz Vlade su ranije pozvali sve opštine da identfikuju i druge potencijalne objekte u kojima bi se mogao organizovati karantin.

Vojska čuva karantine u Crnoj Gori
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

Za sada su to Hotel "Bečići" u Budvi, odmaralište "Kruševac" u Tivtu, Hotel "Kamelija" i Sportski centar "Igalo" u Herceg Novom i u Ski centru Vučje kod Nikšića.

U karantinima su na 14 dana smještene osobe koje su bile ili se sumnja da su bile u kontaktu s oboljelima od korona virusa.

Prema informacijama Instituta za javno zdravlje Crne Gore od 18. marta, pod zdravstevno-sanitarnim nadzorom u zemlji su se nalazile 3.523 osobe uključujući i crnogorske državljane koji su organizovano doputovali, a koji su preventivno smješteni u karantine.

U Crnoj Gori, koja ima oko 630 hiljada stanovnika, do sada je registrovano 10 pacijenata pozitivnih na COVID-19. Korona virus pojavio se u ovoj državi 17. marta, a prije toga je Crna Gora danima bila jedina evropska zemlja bez epidemije.

XS
SM
MD
LG