Dostupni linkovi

Još šest zaraženih u Crnoj Gori, ukupno osam


Klinika za infektivne bolesti u Podgorici
Klinika za infektivne bolesti u Podgorici

U Crnoj Gori registrovano je još šest slučajeva zaraženih virusom korona, tako da je ukupan broj zaraženih osam, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

“Danas su u laboratorijama Instituta završene preliminarne analize 20 uzoraka uzetih kod osoba iz nadzora i kontakata do sada potvrđenih slučajeva. Od obrađenih uzoraka pozitivno je šest, od kojih jedan nema epidemiološku povezanost sa do sada potvrđenim slučajevima”, naveli su iz te zdravstvene institucije.

Pojasnili su da je takav skok broja pozitivnih slučajeva bio očekivan, imajući u vidu broj bliskih kontakata koji su identifikovani i obrađeni.

“Ekipe Instituta će i ovo veče provesti na terenu, sprovodeći dalju identifikaciju kontakta i obradu prikupljenih podataka”, saopštili su iz Instituta.

Dodali su da su se u 18 sati pod zdravstevno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori nalazile 3.523 osobe uključujući i crnogorske državljane koji su organizovano doputovali u domovinu a koji su iz preventivnih razloga smješteni u karantine.

Podsjetimo, u Crnoj Gori su u utorak (17. mart) potvrđeni prvi slučajvi koronavirusa. U pitanju su dvije ženske osobe, koje su u prethodnom periodu boravile u područjima pogođenim epidemijom.

XS
SM
MD
LG