Dostupni linkovi

Uhapšen granični policajac zbog nezakonitog propuštanja građana iz inostranstva u BiH


Granična policija uhapsila je graničnog policajca zbog primanja dara radi nezakonitog propuštanja građana iz inostranstva u Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

"Istragom je utvrđeno da je granični policajac na graničnom prelazu Brčko, zahtjevao i primio dar, kako bi protivno propisima, propustio u BiH tri osobe koje su doputovale iz Hrvatske. Istragom je utvrđeno da je navedeni osumnjičeni, prilikom ulaska troje državljana u BiH, sa područja Hrvatske, zahtijevao i primio dar, kako bi im bez odgovarajućih dokumenata, omogućio ulazak u BiH, te ih nakon toga, protivno instrukcijama i naredbama o postupanju sa građanima koji ulaze u BiH u postupku izdavanja rješenja o samoizolaciji, propustio u BiH bez provedenih procedura nadležnih sanitarnih i zdravstvenih organa", saopšteno je iz Tužilaštva.

Navodi se da, nakon otkrivanja događaja i provođenja istrage, državljani BiH sa šireg područja Brčkog su identifikovani i locirani, te da je prema navedenima proveden postupak u skladu sa odredbama postupanja u procesu zaštite od širenja korona virusa COVID-19.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Osumnjičeni će tokom dana biti priveden u Tužilaštvo BiH, gdje će ga ispitati postupajući tužilac, koji će nakon toga prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Osumnjičeni je pod istragom zbog kaznenog djela primanja dara ili drugih oblika koristi iz članka 217. KZ BiH.

XS
SM
MD
LG