Dostupni linkovi

U Mostaru prvi slučaj korone virusa


ilustracija
ilustracija

U Mostaru je u utorak potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom, potvrdio je Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Riječ je o muškarcu koji je u ponedjeljak zajedno sa sinom primljen na Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar.

"Jučer su u SKB Mostar primljena dva pacijenta sa šireg područja Mostara - otac i sin, s respiratornim teškoćama i upalom pluća, te su smješteni na Odjel za plućne bolesti. Tijekom jutra u SKB Mostar testirani su na covid-19, te je za oca utvrđen pozitivan, a za sina negativan rezultat", saopšteno je iz Kriznog štabaMinistarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvansko kantona.

Vijeće ministara usvpojilo je u utorak Odluku o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija kazao je da je formirano je koordinaciono tijelo od članova Vijeća ministara, entitetskih vlada i Vlade Brčko distrikta, na čijem čelu je ministar sigrnosti Bosne I Hercegovine Fahrudin Radončić, a tijelu je zadaća da koordinira sve aktivnosti u državi u borbi protiv korona virusa.

Vijeće ministara dopunilo je i Odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca. Odlučeno je da se od zabrane ulaska u BiH za strance iz rizičnih zemalja izuzmu vozači kamiona i pilot koji dolaze u zemlju.

U Bosni I Hercegovini trenutno je zaraženo 27 slučajeva oboljelih od virusa korona.

XS
SM
MD
LG