Dostupni linkovi

Na Kosovu 16 osoba zaraženo korona virusom


Medicinski radnici prevoze pacijenta za koga se sumnja da ima korona virus (COVID-19) u bolnicu u Prištini, 16. marta 2020.
Medicinski radnici prevoze pacijenta za koga se sumnja da ima korona virus (COVID-19) u bolnicu u Prištini, 16. marta 2020.

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova potvrdio je novi slučaj zaraze korona virusom, čime je na ukupan broj oboljelih povećan na 16.

Prema izvještaju Nacionalnog instituta, slučaj je potvrđen u danas ranim jutarnjim satima.

"Zaražena je žena, državljanka Kosova, stigla je na Kosovo u ponedjeljak iz Londona. Njeno stanje je stabilno", navodi se u izvještaju.

Juče potvrđena dva slučaja zaraze korona virusom su takođe bili kosovski državljani koji su stigli iz Londona, direktnim letom London-Priština. Te oboljele otkrile su zdravstvene službe Međunarodnog aerodroma "Adem Jashari" i ispratili su ih kolima hitne pomoći do Klinike za infektivne bolesti.

Prvi slučaj zaraze korona virusom na Kosovu je zabilježen u petak, 13. marta. Svih 16 do sada zaraženih su u stabilnom stanju.

Do sada je u laboratorijama Nacionalnog institute testirana 271 osoba, od kojih je 16 pozitivno na SARS CoV-2 (korona virus).

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

XS
SM
MD
LG