Dostupni linkovi

Trump uveo nove mjere kako bi se spriječilo širenje korona virusa


Donald Trump
Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump uveo je novu grupu mjera kako bi se spriječilo širenje korona virusa, među kojima je i izbjegavanje skupova u grupama većim od 10 osoba i izbjegavanje posjeta restoranima, barovima i tržnim centrima.

"Ako se osjećate bolesno, ostanite kod kuće, ne idite u školu. Ako su vaša djeca bolesna, ne šaljite ih u školu", jedna je od novih mjera koje je uvela Bijela kuća, prenosi AP.

Američkim građanima se savjetuje da ukoliko je neko iz njihovog domaćinstva obolio od korona virusa, svi članovi tog domaćinstva treba da ostanu kod kuće.

I starije osobe trebalo bi da ostanu kod kuće i izbjegavaju druge ljude. Ista preporuka važi i za osobe koje već imaju neke zdravstvene probleme, kao što su problemi sa srcem ili plućima.

Američkim učenicima u školama i fakultetima se preporučuje da rade od kuće kada god je to moguće.

Građanima se savjetuje da izbjegavaju da jedu i piju u restoranima i barovima, već da koriste usluge dostave hrane ili restorane brze hrane.

Amerikancima se savetuje i da vode više računa o ličnoj higijeni i da izbjegavaju posjete zdravstvenim institucijama bez posebne potrebe.

Bijela kuća, između ostalog, preporučuje da se u američkim državama, gdje su zabilježeni slučajeve korona virusa, zatvore restorani, barovi i teretane.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

XS
SM
MD
LG