Dostupni linkovi

Devet novih oboljelih u Hrvatskoj


Upozorenja o korona virusu u tramvaju u Zagrebu, 6 mart 2020.
Upozorenja o korona virusu u tramvaju u Zagrebu, 6 mart 2020.

"U Hrvatskoj je zabilježeno 9 novooboljelih od korona virusa, ukupan broj oboljelih je 65. U datim okolnostima epidemiološka slika je i dalje vrlo dobra, ali izvjesno je da broj oboljelih može rasti", izvijestio je na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš.

On je podsjetio da je četvero oboljelih, tri muškarca i jedna žena, izliječeno i pušteno na kućnu njegu.

Ministar je apelirao na sve kronične bolesnike i starije od 65-70 godina da ostanu kućama i da izlaze samo u slučaju nužde. Već postoje volonteri koji pomažu i dostavljaju hranu i lijekove ovim dvjema kategorijama, i ministar je pohvalio "ekstremnu solidarnost" hrvatskog društva i kazao kako se radi na organizaciji sustavne dostave lijekova i hrane.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić kazala je kako među novozaraženima nema teže bolesnih.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da su do sada bile 533 dojave o nepoštivanju samoizolacije, i da će 93 osobe biti sankcionirane. On je pozitivno ocijenio novi režim na graničnim prijelazima i kazao kako je unazad 48 sati sa slovensko-hrvatske granice sa prema Srbiji otišlo i ušlo u Srbiju 14 konvoja kamiona, odnosno da je za to vrijeme u Hrvatsku ušlo 562 kamiona, što za lokacije u Hrvatskoj, što dalje prema Srbiji i BiH.

Najavio je da će tokom dana u dogovoru sa slovenskom stranom biti zatvoreno 27 malograničnih prijelaza prema Sloveniji.

Na sjednici Vlade u 15 sati očekuje se donošenje mjera za pomoć hrvatskoj ekonomiji i davanje dodatnih ovlasti Nacionalnom stožeru Civilne zaštite, kako bi se unaprijed onemogućilo moguće lokalne poteze na svoju ruku.

XS
SM
MD
LG