Dostupni linkovi

Crna Gora obustavlja međunardoni saobraćaj


Granični prelaz
Granični prelaz

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u Crnoj Gori donijelo je odluku o privremenom obustavljanju međunarodnog putničkog željezničkog saobraćaja, kao i autobuskog prevoza putnika u međunarodnom drumskom saobraćaju.

Kako je saopšteno na sjednici tog tijela, novim mjerama je odlučeno da Montenegro Airlines privremeno obustavlja letove.

“Svako ko želi da se iz inostranstva vrati u Crnu Goru, dobrodošao je kući, i Vlada će učiniti sve da mu povratak obezbijedi”, saopštio je premijer Duško Marković nakon sastanka sa ministrima vanjskih i unutrašnjih poslova, saobraćaja i pomorstva, i predstavnicima institucija koje će imati konkretna zaduženja po ovom pitanju.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Premijer je, kako je saopšteno iz Vlade, naložio formiranje posebnog operativnog štaba, čiji zadatak je da sačini odgovarajuće evidencije naših građana u inostranstvu, izvrši neophodne provjere, i predloži mjere koje imaju za cilj konkretizaciju aktivnosti.

Juče (15.marta) su u cilju zaštite od korona virusa uvedene nove privremene mjere.

Zatvorene su granice za strance osim za one koji rade u Crnoj Gori, obavezna je samoizolacija, zatvoreni su lokali, kafići, igraonice, teretane, tržni centri.

Uvedena je obavezna samoizolacija od 14 dana za sve crnogorske državljane koji dolaze iz inostranstva.

Zatvoreni su disko i noćni klubovi, ugostiteljski objekti, osim onih za dostavu hrane.

Zatvoreni su i tržni i fitnes centri, kazina, kladionice, kockarnice.

XS
SM
MD
LG