Dostupni linkovi

U Hrvatskoj četvoro izlečenih, nema novih slučajeva


Radnici izrađuju zaštitne maske u tvornici Uriho u Zagrebu 13. ožujka 2020., usljed epidemije COVID19
Radnici izrađuju zaštitne maske u tvornici Uriho u Zagrebu 13. ožujka 2020., usljed epidemije COVID19

U Hrvatskoj je do sada četvero izliječenih od korona virusa, izvijestio je u 16 sati na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš.

"Iako je mali uzorak, to je 7 posto od svih oboljelih“, kazao je Beroš.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

U Hrvatskoj je danas utvrđeno osam novih zaraženih i ukupni broj oboljelih je dostigao 57.

"Svi bolesnici imaju blagu kliničku sliku", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Do sada je na korona virus testirano 835 osoba, od kojih se nalaz očekuje još od 15 osoba, dok je 8.464 hrvatska građana pod nadzorom.

"Jedan oboljeli je u Rijeci, jedan u Karlovcu i 5 u Zagrebu, od toga jedan liječnik u Kliničkoj bolnici Zagreb, a epidemiološka situacija u Hrvatskoj je još dobra", kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da je policija primila 174 dojave da netko ne poštuje pravila samoizolacije, i da je nakon kontrole podneseno oko 40 prijava, nakon čega slijedi novčana kazna od najmanje 8.000 kuna (1.050 eura).

Dogovorom ministara unutarnjih poslova susjednih zemalja nestalo je gužvi na ulasku iz Slovenije u Hrvatsku.

Ministar Božinović izvijestio je da je do sada organizirano 9 konvoja teretnih vozila sa policijskom pratnjom za Srbiju, da ih je 7 već ušlo u Srbiju, da je jedan upravo prijepodne na odmorištu na auto-cesti pored Novske, i da se jedan konvoj upravo formira na slovenskoj granici.

Ravnatelj KBC Rijeka Davor Štimac kazao je u nedjelju navečer za HRT kako prvi zaraženi u Rijeci – izliječen.

"On je imao poprilično ozbiljnu kliničku sliku s tipičnim znakovima Covid infekcije, upalu pluća. Danas smo dobili drugi negativni test za njega i očekujem da bi tijekom idućeg tjedna trebao biti otpušten. Nakon toga ide 15 dana u samoizolaciju kod kuće tako da budemo skroz sigurni. To je odlična informacija jer je pacijent s ozbiljnom kliničkom slikom izliječen", kazao je Štimac.

XS
SM
MD
LG