Dostupni linkovi

Vlada Srbije zabranila ulazak u zemlju iz Rumunije


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić

Vlada Srbije je donela odluku da se stranim državljanima koji dolaze iz Rumunije privremeno zabrani ulazak u Srbiju kako bi se sprečilo širenje korona virusa, kao i da se tranzit međunarodnog teretnog saobraćaja kroz Srbiju ograniči period ne duži od 12 časova od momenta ulaska u zemlju, saopšteno je iz kabineta Vlade u petak, 13. marta.

"Radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, stranim državljanima koji dolaze iz Rumunije nadležni organi privremeno će zabraniti, odnosno ograničiti ulazak i kretanje. Međunarodni tranzitni prevoz tereta u drumskom saobraćaju ograničava se na period ne duži od 12 časova od momenta ulaska na teritoriju Republike Srbije", navodi se u saopštenju Vlade.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Vlada Srbije podseća da je i dalje na snazi privremena zabrana ulaska u Srbiju stranim državljanima koji su boravili u regijama koje su žarišta korona virusa.

"Privremena zabrana ulaska u Srbiju ostaje za strane državljane koji su boravili u Narodnoj Republici Kini, Republici Koreji i Švajcarskoj, precizirano je da se ona odnosi isključivo na osobe koje su boravile u provinciji Hubej Narodne Republike Кine, gradu Degu i provinciji Severni Gjongsang Republike Кoreje i kantonu Tićino u Švajcarskoj. Takođe ostaje na snazi zabrana privremenog ulaska u Republiku Srbiju za strane državljane koji su boravili u Italiji i Islamskoj Republici Iran", saopšteno je iz Vlade.

XS
SM
MD
LG