Dostupni linkovi

Video konferencija Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope o korona virusu


Kina sa zemljama Centralne i Istočne Evrope o korona virusu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Kina sa zemljama Centralne i Istočne Evrope o korona virusu

Stručnjaci iz Kine preneli su savete, znanja i iskustva kako kontrolisati sprečavanje širenja i suzbijanja korona virusa na video konferenciji koja je održana između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Na ovoj konferenciji, u organizaciji kineske vlade, prikazane su prezentacije o procedurama i instrukcijama za sprovođenje aktivnosti iz oblasti zdravstvene zaštite, kao i o načinu sprovođenja protokola i značaja preduzimanja svih aktivnosti u cilju iskorenjivanja virusa.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Kineski stručnjaci predstavili su proces širenja i razvoja virusa, počev od pojave prvog slučaja. Konferenciju, koja je video linkom prenošena u Palati Srbije u Beogradu, otvorio je generalni direktor Sektora za evropska pitanja, kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Lutong (Wang Lutong). Učesnici iz zemalja Centralne i Istočne Evrope na kraju konferencije su mogli da postave pitanja kineskim kolegama.

Korona virus se pojavio krajem prošle godine na pijaci u centralnom kineskom gradu Vuhanu. Ubrzo se proširio na mnoge zemlje širom sveta. Slučajeve zaraženih prijavilo je 116 zemalja.

Svetska zdravstvena organizacija za sprečavanje širenja infekcije preporučuje redovno pranje ruku, prekrivanje usta i nosa prilikom kijanja i kašljanja, izbegavanje bliskog kontakta sa osobama koje pokazuju simptome.

XS
SM
MD
LG