Dostupni linkovi

U Srbiji potvrđen 31 slučaj zaraze korona virusom


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U Srbiji je do 8 časova 13. marta registrovan ukupno 31 slučaj zaraze korona virusom Kovid-19.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak do 8 časova 13. marta 2020. godine, testirano je ukupno 214 osoba na novi soj virusa, saopšteno je na sajtu Ministarstva zdravlja COVID19.rs.

Od poslednjeg izveštaja objavljenog uveče 12. marta do jutros u 8.00 testirani su uzorci 29 osoba od kojih je sedam bilo pozitivno na koronavirus, dok su ostali bili negativni.

Od 12. marta su u Srbiji stupile na snagu nove mere koje je uvela Vlada Srbije, a koje predviđaju zabranu zatvorenih skupova sa više od 100 ljudi.

Skupove na otvorenom i nastavu u školama, prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, još uvek nema potrebe ograničavati.

Vučić je rekao tokom konferencije za novinare 11. marta i da će biti pojačana kontrola na graničnim prelazima, dok će neki manji prelazi biti privremeno zatvoreni.

Javno preduzeće "Aerodromi Srbije" saopštilo je 10. marta da su privremeno suspendovani svi letovi sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu do Italije i Švajcarske i obrnuto, na osnovu odluke Vlade Republike Srbije.​

XS
SM
MD
LG