Dostupni linkovi

Trump tvrdi da nije bilo vremena za konsultacije sa evropskim saveznicima, Biden najavio obraćanje


Američki predsjednik Donald Trump prilikom obraćanja naciji
Američki predsjednik Donald Trump prilikom obraćanja naciji

U obraćanju novinarima iz Ovalnog ureda, dan nakon što je uveo zabranu putovanja, američki predsjednik Donald Trump rekao je da bi bilo moguće ponovo uspostaviti veze sa Kinom i Evropom veoma brzo, uz dodatak da se nije mogao konsultovati sa evropskim saveznicima prije no što je najavio restrikciju putovanja zbog korona virusa jer je morao djelovati brzo.

Nakon najave američkog predsjednika o zabrani letova iz Evrope za SAD u cilju spriječavanja širenja korona virusa, najizgledniji demokratski kandidat Joe Biden, bivši potpredsjednik Sjedinjenih Država najavio je obraćanje povodom pandemije korona virusa.


“Današnji govor će biti predsjednički, a ne politički”, rekao je Bidenov savjetnik pod uslovom anonimnosti za Reuters. “Bit će jasan i o izazovima sa kojima se suočavamo te će ponuditi promišljene ideje o narednim koracima. Ponudit će uvid u to kako će Biden voditi naciju kao predsjednik”.

Joe Biden, koji trenutno vodi u utrci između njega i senatora iz Vermonta Bernija Sandersa, govorit će iz svog doma u Delaweru.

Američki predsjednik Donald Trump najavio je u srijedu navečer tridesetodnevnu zabranu za putnike iz Evropu za Sjedinjene Države te obećao ekonomske mjere i suzbijanje pandemije.

Zbog raširenosti zaraze, Biden kao i Sanders otkazali su aktivnosti svojih utrka za demokratskog kandidata predsjedničkih izbora koji će biti održani u novembru ove godine.

XS
SM
MD
LG