Dostupni linkovi

Radončiću podrška za uvođenje privremene zabrane ulaska u BiH


Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić dobio je podršku da uvede zabranu ulaska u BiH građanima koji dolaze iz najpogođenijih zemalja u kojima je zabeležena epidemija korona virusa.

“Data je preporuka ministru sigurnosti da uvede privremenu zabranu ulaska u BiH za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa. To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, te pojedinim provincijama Narodne Republike Kine, Južne Koreje i Irana”, saopšteno je nakon sastanka u Sarajevu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, ministara sigurnosti i civilnih poslova u Vijeću ministara BIH, te entitetskih predsjednika vlada.

Razmatrane su, kako je saopšteno, dodatne mjere s ciljem sprečavanja pojave širenja i suzbijanja ove zarazne bolesti.

Na sastanku je istaknuto da epidemiološka situacija u BiH nije dramatična i da nadležne institucije preduzimaju sve potrebne preventivne mjere u skladu sa preporukama epidemiologa i Svjetske zdravstvene organizacije.

Upućen je apel svim građanima da se pridržavaju instrukcija ministarstava zdravlja i zdravstvenih institucija, kao i da izbjegavaju putovanja u zemlje sa pojačanom transmisijom korona virusa.

XS
SM
MD
LG