Dostupni linkovi

Suspendovani do daljeg svi letovi iz Niša do Italije i Švajcarske


Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu
Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu

Javno preduzeće "Aerodromi Srbije" saopštilo je da su od danas privremeno suspendovani svi letovi sa aerodroma "Konstantin Veliki" do Italije i Švajcarske i obrnuto, na osnovu odluke Vlade Republike Srbije o proglašenju bolesti COVID-19.

Putnicima je preporučeno da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate avio kompanijama.

U saopštenju je rečeno da je stranim državljanima koji su danas doputovali u Niš letom iz Bergama privremeno zabranjen ulazak u Srbiju.

Prema navodima "Aerodroma Srbije" na pomentom letu bilo je 39 putnika od kojih su 10 strani državljani. "Brigu o prispelim putnicima, državljanima Republike Srbije, odmah po izlasku iz aviona preuzeli su predstavnici inspekcije Ministarstva zdravlja", rečeno je u saopštenju "Aerodroma Srbije".

U tom preduzeću su naveli da je svih 39 odlazećih putnika na letu ka Bergamu ukrcano u skladu sa redovnom procedurom.

Strani državljani kojima je danas zabranjen ulazak u Srbiju vratili su se za Italiju sa ostalim putnicima na letu za Bergamo, prenosi Beta.

Stranim državljanima koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa, odnosno iz Italije, pojedinih provincija Kine, iz Južne Koreje, Irana i delova Švajcarske privremeno je zabranjen ulazak u Srbiju, odlučila je danas Vlada.

Ostanite uz RSE i saznajte najnovije informacije o korona virusu.

XS
SM
MD
LG