Dostupni linkovi

Srbija zabranila đačke ekskurzije u inostranstvo


Ministarstvo prosvete Srbije preporučilo je svim školama da đačke ekskurzije u inostranstvo odlože zbog korona virusa. Ministarstvo je pre više od nedelju dana preporučilo da se obustave ekskurzije u Italiju, a sada se preporuka odnosi na sve zemlje, rekao je za Radio televiziju Srbije savetnik Ministarstva prosvete Aleksandar Pajić.

On je naveo da je preporuka ministra obavezujuća za sve škole i da se može smatrati da je uvedena zabrana na sva studijska putovanja i sve ekskurzije, te da zabrani podležu i razmene studenata.

"To su studijska putovanja gde imamo saradnju dve škole. To su manje grupe učenika ili pojedinačni učenici koji sa svojim profesorima putuju i to je do daljeg obustavljeno", rekao je Pajić.

On je dodao da su škole bile obavezne da izađu na javnu nabavku i da je prilikom sklapanja ugovora sa turističkim agencijama navedeno kakvi su uslovi putovanja i plaćanja.

"Ne vidim apsolutno nikakav problem da se zbog epidemiološke situacije i zabrane novac vrati učenicima", rekao je Pajić.

On je dodao da sa Ministarstvom zdravlja prate epidemiološku situaciju i da do sada nije bilo potrebe da se ukidaju putovanja i izleti u Srbiji.

XS
SM
MD
LG