Dostupni linkovi

Vlada Srbije naložila uspostavljanje karantina za migrante


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić

Ministarstvu zdravlja je naloženo da uspostavi karantin za migrante, kao vid dodatne zaštite od korona virusa, saopšteno je nakon sastanka u Vladi Srbije. Na sastanku se razgovaralo o migrantskim kretanjima i koordinaciji rada državnih organa Srbije zbog krize na grčko-turskoj granici, posle objave Turske da migrantima otvara granice ka Evropi.

"Sve nadležne institucije će dva puta dnevno podnositi izveštaje o svim relevantnim informacijama u vezi sa kretanjem migranata, a sve aktivnosti biće sprovođene u koordinaciji Vlade Srbije i predsednika Republike", saopšteno je nakon sastanka u Vladi Srbije kojem su prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

Na sastanku je istaknuto da nema povećanog pritiska na granice Srbije, da se stanje na granicama Turske i Grčke stabilizuje, uz napomenu da je broj migranata na istom nivou kao i prethodnih meseci.

Kako se navodi u saopštenju, situacija je pod kontrolom i nema nikakvih pretnji po bezbednost zemlje, a sprovodi se nulta tolerancija za ilegalne prelaske.

Kroz Srbiju je od početka migrantske krize prošlo nešto više od milion migranata, dok se oko 6.000 njih trenutno nalazi u ukupno 17 prihvatnih centara i taj broj se ne menja, saopštila je Vlada Srbije.

Zaustavljeni na 'Balkanskoj ruti'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:34 0:00

XS
SM
MD
LG