Dostupni linkovi

U Hrvatskoj dvanaesti oboljeli od korona virusa


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, gdje se obavljaju analize uzoraka, potvrđeno je da je još jedna oboljela od korona virusa.

U Republici Hrvatskoj je potvrđeno 12 oboljelih osoba. Radi se o bliskom kontaktu drugog bolesnika s korona virusom u Varaždinu, priopćio je državni Stožer civilne zaštite.

U Zagrebu je troje oboljelih, u Rijeci pet i sada u Varaždinu četiri. Desetero ih je u bolnicama u ta tri grada, a dvoje oboljelih u Rijeci više nisu hospitalizirani, već su u samoizolaciji u svojim domovima uz redovit kontakt sa liječnicima.

Svi oboljeli u Hrvatskoj su izravno ili neizravno zaraženi preko Italije.

Prema podacima sa internetske stranice worldmeter, od korona virusa u svijetu je do sada oboljelo 102.559 osoba, a zabilježeno je 3.501 smrtni slučaj. Oporavljenih je 55.659. U Sloveniji je do sada registrirano osam zaraženih, u Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji tri, a u Srbiji jedan slučaj infekcije.

Korona virus pojavio se prvi put krajem 2019. godine u Wuhanu, u Kini. Bolest koja je izazvana korona virusom zove se COVID-19, dok se sam korona virus naziva SARS-CoV-2, u međunarodnoj klasifikaciji virusa.

Korona virus je iz obitelji virusa koji su izazvali SARS i MERS u prošlosti.

XS
SM
MD
LG