Dostupni linkovi

Montenegro Airlines ukida predstavništva u Evropi, manji broj zaposlenih i u Beogradu


Avion Montenegro Airlinesa
Avion Montenegro Airlinesa

Montenegro Airlines ukida predstavništva u Moskvi, Parizu, Beču, Frankfurtu i Londonu, a kako je saopšteno iz crnogorske nacionalne aviokompanije, prepoloviće broj zaposlenih u predstavništvu Beogradu.

U Montenegro Airlinesu obrazlažu da je odluka donesena u skladu sa novim trendovima u poslovanju u avioindustriji koje karakteriše, kako ističu, visoki stepen digitalizacije u poslovanju i, samim tim, smanjenom potrebom za fizičkim prisustvom predstavnika na ciljnim tržištima, te će biti sprovedena do kraja ljetnje sezone.

Odbor direktora Montenegro Airlinesa razmatrao je aktivnosti izvršnog menadžmenta u vezi sa primjenom Plana finansijske konsolidacije, daljih pravaca razvoja Montenegro Airlinesa, kao i rezultate u poslovanju u januaru i februaru ove godine.

Kako bi nacionalnu aviokompaniju spasila od stečaja i gašenja zbog nagomilanih dugova, crnogorska Vlada je krajem decembra 2019. usvojila Zakon o ulaganju u konsolidaciju i razvoj Montenegro Airlinesa, iako je Evropska komisija u posljednjem izvještaju iz aprila 2019. za Crnu Goru izrazila zabrinutost zbog kontinuirane finansijske podrške nacionalnoj aviokompaniji.

Zakon omogućava Vladi Crne Gore da u Montenegro Airlinesu uloži 155 miliona eura kako bi kompaniju spasila od stečaja, tako što će se sa 105 miliona eura crnogorskih građana platiti dugovanja i obaveze kompanije, 50 miliona uložiti za kupovinu novih aviona, dok će se dio iznosa iskoristiti za investiciona ulaganja u narednih šest godina. Zauzvrat će Vlada dobiti akcije avioprevoznika.

Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines je osnovan prije četvrt vijeka. Njegovu flotu danas čine četiri letjelice, a kompanija ima više od 380 zaposlenih.

XS
SM
MD
LG