Dostupni linkovi

Ljajić: Kinezi masovno otkazali turističke aranžmane do polovine aprila


Rasim Ljajić
Rasim Ljajić

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da su zbog zabrane putovanja iz Kine državljani te zemlje masovno otkazali ranije ugovorene turističke aranžmane za februar, mart i do polovine aprila.

Ljajić je gostujući na TV Prva rekao da za sada nema otkazivanja poslova i ugovora koji su potpisani, ali da ima izvesnog usporavanja realizacije tih dogovora, kao i da je u ovom trenutku stopiran izvoz drveta i drvne građe.

On je rekao i da u Srbiji nije zabeležena povećana prodaja određenih životnih namirnica, kao u nekim delovima Evrope zbog straha od epidemije korona virusa, i da mu je na sastanku sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca rečeno da postoje dovoljne količine zaliha i roba, i da nema potrebe da građani stvaraju lične zalihe.

"Niko ne minimizira opasnost od korona virusa ali kod nas nema nikakve potrebe za takvom vrstom panike i histerije. Nema podataka o povećanoj prodaji određenih vrsta robe a istina je najbolji argument u ovakvoj situaciji koja u čitavom svetu nije jednostavna i najvažnije je da imamo stalnu komunikaciju sa građanima i da ih informišemo na vreme", kazao je Ljajić.

Ljajić je rekao i da do danas nije bilo otkazivanja avionskih letova iz Srbije prema bilo kojim destinacijama.

XS
SM
MD
LG