Dostupni linkovi

NUNS pozvao ministra prosvete Srbije da se izvini novinarima


Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je, kako su naveli, "agresivno i neodgovorno ponašanje" ministra prosvete Mladena Šarčevića prema novinarima, saopšteno je iz ovog udruženja.

"Nezadovoljan pitanjima koja su mu uputili ministar je u Nišu verbalno napao naše kolege i prekinuo konferenciju za medije. Na insistiranje novinara da odgovori na pitanje o troje dekana fakulteta Univerziteta u Nišu, Šarčević je odgovorio: 'Dobili bi odgovor da ste normalni, a niste'", navodi NUNS.

Kako dodaju, uz prethodno navedeno, "ovaj visoki državni funkcioner" je odgurnuo mikrofon i nazvao reportera Televizije N1 siledžijom.

"Izgleda da ministar prosvete ne shvata da je njegovo ponašanje nedozvoljeno, i ukoliko se hitno ne izvini novinarima koje je uvredio i pokušao da ponizi, NUNS će pozvati svoje članove i druge novinare i medijske radnike da ubuduće bojkotuje njegove javne nastupe", navode iz ovog udruženja.

NUNS saopštava i da je Šarčević i početkom decembra 2019. godine vređao novinarku Televizije N1 na konferenciji za medije u Vladi Srbije povodom rezultata PISA testiranja, nakon čega ga je NUNS pozvao da se javno izvini i da u skladu sa funkcijom koju obavlja, sa uvažavanjem i pristojno odgovora na pitanja koja novinari postavljaju u javnom interesu.

XS
SM
MD
LG