Dostupni linkovi

Ministar prosvete Srbije vređao novinare


Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević prekinuo je obraćanje predstavnicima medija na Niškom univerzitetu nakon što su mu novinari televizije N1 i niškog portala Južne vesti postavili pitanja u vezi sa razrešenjem dekana tri niška fakulteta.

Na njihovo insistiranje da dobiju odgovor, Šarčević im je rekao: "Nemojte da budete ’navalantni’, nećete da dobijete odgovor nikad više".

Nakon što su novinari nastavili da insistiraju na odgovoru, Šarčević se, odgurnuvši mikrofon, povišenim tonom obratio novinaru N1.

"Zašto mi gurate to (mikrofon) u oči? Sklonite to da ne budem ja siledžija kad ste vi. Sramota ljudi, gde ste to naučili", izjavio je pre ulaska u salu Univerziteta gde učestvuje na skupu o izradi Strategije obrazovanja i vaspitanja do 2027. godine, za oblast predškolskog i osnovnog obrazovanja.

Ministar prosvete prekinuo obraćanje i vređao novinare
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Novinari su postavljali pitanja koja se odnose na to što su dekani Fakulteta umetnosti, Građevinsko-arhitektonskog i Fakulteta sporta i Fizičkog vaspitanja u Nišu ostali na funkcijama i nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije sredinom 2019. godine donela rešenja o njihovom razrešenju, između ostalog, zbog nepotizma i kršenja profesionalne etike.

Predstavnici Ministarstva prosvete, uključujući i ministra Mladena Šarčevića najavili su da će razgovarati sa rektorom Univerziteta u Nišu Draganom Antićem kako bi se našlo rešenje, ali su dekani još na funkcijama.

XS
SM
MD
LG