Dostupni linkovi

Državljani Kine hospitalizirani u Sarajevu, nemaju korona virus potvrđeno za RSE


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Rezultati testiranja, kod tri pacijenta, državljanina Kine, smještena na Klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS) pokazali su da nisu zaraženi virusom korona. Potvrdio je ovo za Radio Slobodna Evropa (RSE) dr Rusmir Baljić, član Kriznog štaba i šef Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

“Nalazi su negativni. Kinezi idu kući i upravo im se pišu otpusna pisma”, kazao je dr Baljić.

Kineski državljani su turisti koji su sa simptomima prehlade bili smješteni u jednom sarajevskom hotelu, potvrdila je danas u Sarajevu na konferenciji za novinare direktorica Kliinčkog centra Sebija Izetbegović.

„Turisti koji su došli su sa simptomima prehlade, nema dramatične slike. Smješteni su bili u hotelu u sarajevskom naselju u Dobrinji. Ne dolaze iz regije koja je epicentar korona virusa" , kazala je Izetbegović.

Za sada nema mjesta panici, upozorio je i dr Baljić, te dodao kako su šanse da korona virus dođe u Bosnu i Hercegovinu izvjesne.

„Vjerovatno hoće, ne može nas to zaobići. Blizu je Hrvatska i puno je Talijana koji dolaze na hodočašće, ali neka smo se pripremili pa da znamo kako to izgleda“, kazao je Baljić za RSE.

Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu rečeno je kako je u slučaju pojave korona virusa osposobljen izolatorij u Klinici za plućne bolesti.

XS
SM
MD
LG