Dostupni linkovi

Marković: Zakon važi za sve, neće nas Vučić učiti


Crnogorski premijer Duško Marković i mitropolit SPC u Crnoj Gori Amfilohije

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je danas da je Mitropolija crnogorsko primorska poreski obveznik koji ne ispunjava svoje obaveze i da o poštovanju zakona neće podučavati niko pa ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Mitropolija crnogorsko primorska je poreski obveznik koji ne ispunjava obaveze. Zakon važi za sve, o tome neće podučavati niko pa ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Poreski obveznici su oni koji rade i ostvaruju prava u Crnoj Gori, a ne građani druge države i njeni zvaničnici. Poreska uprava radi zakonito", istakao je on.

Nakon što je Poreska uprava Crne Gore saopštila da mitropolija ima višemilionski dug i da će ga ako ga ne plate, prinudno naplatiti iz imovine, Vučić je kazao da će Srbija ako treba, pomoći SPC u Crnoj Gori, da im ne bi oduzimali svetinje.

"Ne znam šta da kažem, nemam nikakav problem sa tim. Ako treba da pomognemo SPC i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj ili bilo kojoj eparhiji u Crnoj Gori po tom pitanju da nam ne bi oduzimali svetinje, pomoći ćemo, platićemo sve što treba da platimo", poručio je Vučić gostujući na Prvoj TV.

XS
SM
MD
LG